İSTANBUL / PENDİK - Prof.Dr.Muhammet Tayyip Okiç Anadolu İmam Hatip Lisesi

Genç Safahat Okumaları

"Toprakta gezen gölgeme toprak çekilince

Günler şu heyulayı da  er geç,  silecektir.

Rahmetle anılmak,  ebediyyet  budur amma,

Sessiz yaşadım, kim beni nerden bilecektir?"

M.AKİF ERSOY

2021 yılının Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı ilan edilmesi kapsamında Pendik İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğü öncülüğünde okulumuzda Mehmet Akif'i ve Safahat'ı tanımak, öğrenmek ve anlamak adına 11. sınıf öğrencilerimizle "GENÇ SAFAHAT OKUMALARI" grubunu kurduk.  İlk çalışmamızı Safahat'ın 2. kitabı olan  "Süleymaniye Kürsüsünde" adlı uzun manzume oluşturdu.

Çalışmamızın ikinci haftasında "Hakkın Sesleri"  şiirini anlamaya, Mehmet Akif'in ötelerden gelen çığlığını duymaya çalıştık. Sonraki haftalarda öğrencilerimizle;

Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak, Ya Rab Bu Uğursuz Gecenin Yok mu Sabahı, Geçenler Varsa İslam'ın Şu Çiğnenmiş Diyarından adlı şiirleri incelemeye, yorumlamaya çalışacağız.

MERYEM YAVUZ

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni