Haz

Harezmi Eğitim Modeli Pendik İlçe Sergisi Açılış Programı Pendik Kaymakamımız Sn. Dr. Hülya Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Aytekin Yılmaz. Eğitim Bir Sen 4 No'lu Şube Başkanı Sn. Bilal Duran, Belediye Başkan Danışmanı Sn. Nuri Sincanlı, Şube Müdürümüz Sn. Avni Er, Okul Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla Öğretmen İbrahim Öztürk İlkokulu bahçesinde gerçekleşti. Bir yıl boyunca emek verip çalışan tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz ürünlerini sergilediler. Harezmi okullarının etkileşimde bulunduğu sergimiz şenlik havasında gerçekleşti. Zeka Oyunları Atölyemize yoğun ilgi gösteren diğer Harezmi okulları öğrencilerine de ayrıca teşekkür ederiz.

Haz

8/9 Haziran tarihlerinde Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesinde Pendik İmam Hatip Okulları Tanıtım Şenliğindeki yerimizi aldık.

Haz

9 Haziran Cuma günü okul bahçemizde öğretmen, veli ve öğrencilerimizin katkılarıyla okul kermesimizi düzenledik. Maddi manevi desteklerini esirgemeyen tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Haz

Yıllarca öğrenci yetiştirmiş ve hala yetiştirmekte olan, hayatını eğitime adamış vefakâr öğretmenlerimizle okulumuzda bir buluşma düzenledik. Katılan ve deneyimlerini bizlerle paylaşan tüm kıdemli öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

May

Tarihi ve Dini mekanların ziyaret edilmsi çerçevesinde ilim, tasavvuf ve edebiyat sahalarında parlak bir hüviyete sahip bulunan Aziz Mahmud Hüdâyî Hazretlerinin vakıf ve türbesini ziyaret ettik, ardından öğlen namazını mescidde kılan öğrencilerimize yemek ikramında bulunan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfına çok teşekkür ederiz.

Haz

40 Şair 40 Şiir etkinliği ile öğrencilerimizin düşünce dünyasını zenginleştirecek bir etkinlik düzenleyen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Prof. Dr. MUhammet tayyip Okiç A.İ.H.L. olarak öğrencilerimizin geleceklerini planlamalarında onlara yol gösterici olmak için, alanında uzman olan kişileri davet ederek kariyer günleri düzenlemekteyiz.

Mesleki rehberlik ve kişisel gelişim bağlamında okul rehberlik servisi koordinesinde düzenlenen kariyer günlerinde ilk misafirimiz Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı TUSAŞ çalışanı  Serdar AKSOY oldu.

May

Pendik Belediyesine ait Kurnaköyde geniş bir arazi üzerine kurulan gençlik kampında Harezmi projesine dahil olan öğrencilerimiz ve 12. sınıf öğrencilerimizle festival tadında bir haftasonu geçirdik. Öğrencilerimizle doğayı, yeşili spotif faaliyetleri ve doğa kamplarının olmazsa olmazı kamp ateşine kadar muhteşem etkinlikleri deniyimleme şansı bulduk. Her birimizin derin bir nefes alabildiği, dostlukların pekiştiği, farklı spor alanlarında müsabakalar yapabildiğimiz bu ortamı ve bu imkanları bizlere sunan başta Pendik Belediye Başkanı Sayın Ahmet CİN'e, kampımızı ziyaret edip bizleri onurlandıran Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Ögütcü ve ekibine, Okul Müdürümüz Mehmet Tayyip AYDIN ve Organizasyon Koordinatörleri Hacı Salih YILMAZ, Yüsra Nur İSTER hocalarımıza, öğrencilerimizle beraber kampa katılan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

28.04.2023 Cuma günü saat 11.00'de Atatürk Kültür Merkezinde İlçe Belediye Başkan Vekili, Kaymakam Vekili ve MEB İlçe Şube Müdürlerimizin teşrifleriyle Kut'ül Amare Zaferi'nin 107. kutlama programını gerçekleştirdik.

May

Okulumuz Rehber Öğretmeni Gülbeyaz Akpınar tarafından tüm 11. sınıf öğrencilerimize YKS tanıtım semineri düzenlendi. Öğrencilerimiz merak ettikleri soruların cevabını öğretmenimizden aldılar. TYT, AYT ve YDT hakkında detaylı bilgi edindiler. Çalışmayı gerçekleştiren öğretmenimize teşekkür ederiz.

May

1-5 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Bilişim Haftası etkinlikleri çerçevesinde okulumuz Harezmi projesi grubu ile "Güvenli İnternet Kullanımı" konulu bir çalışma yaparak öğrencilerimizin bu alandaki farkındalığını arttırmayı hedefledik. Etkinliğe katılan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuzun  içi mekanlarında;  merdiven , koridor ve sınıf cam kenarlarında saksıda çiçeklerle okulumuza renk kattık.

May

28 Nisan Cuma günü okulumuzdan bir grup öğrenci ile TEKNOFEST HAVACILIK, UZAY VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ'ni ziyaret ettik. Çok renkli festival alanında birbirinden güzel sergiler, yarışma standları, yerli otomobilimiz TOGG'u, İHA, ve SİHA'ları, Kızılelme ve Akıncı'yı görme şansımız oldu.

May

İmam Hatip okullarında uygulanmakta olan Hitabet ve Mesleki Uygulama Dersi kapsamında Anadolu Yakası Mezarlıklar Müdürlüğüne uygulama etkinliği yapmak üzere gezi düzenlenmiştir. Gezide, Gasilhane Cenaze Defin uygulamasını öğrenmeleri amaçlanan  11. sıfın öğrencilerimiz ders öğretmenleri ile birlikte gerekli ugulamaları yapmışlardır.

Nis

Okul panolarımızda hazırlanıp sergilenen bulmaca etkinliğimize öğrencilerimizin ilgisi yoğun oldu.